Jouw baby’s neusje

Baby’s ademen, tot ze ongeveer 6 maanden oud zijn, voornamelijk door hun kleine en tere neusje. Een verstopt neusje maakt het ademhalen, eten en slapen voor je kindje daarom erg moeilijk. Een verstopping kan verschillende oorzaken hebben: droge lucht, irriterende stoffen of infecties. En aangezien je kindje niet zelf kan vertellen dat zijn/haar neusje vol is, is het belangrijk dat je alert bent en weet waar je op moet letten. Zo kun je snel ingrijpen en ervoor zorgen dat je kindje zich snel weer goed voelt.

Je kindje kan last hebben van:

 • Benauwdheid of moeite met ademhalen na de borstvoeding
 • Huilbuien, vooral tijdens de voeding
 • Loopneuzen, niezen en hoesten

Een verstopt neusje behandelen met de Otrivin Baby methode

Aangezien je baby nog niet zelf kan snuiten, is het belangrijk dat jij je kindje helpt. Speciaal hiervoor is er de 2-staps Otrivin Baby methode:

 • Stap 1

  - het neusje voorbereiden

  Het eerste wat je kunt doen is slijm en korstjes in het neusje van je kindje verzachten, om ze daarna makkelijker uit het neusje te kunnen halen. Twee babyproducten van Otrivin zijn speciaal hiervoor ontwikkeld:

  • Otrivin Baby Zoutoplossing Neusspray is een isotone zoutoplossing. De zoutconcentratie is aangepast om het neusje van je baby zachtjeste reinigen, waardoor hetweer vrijer kan ademen. De oplossing bevat ricinusolie, dat bekend is om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen (bij een geïrriteerd of droog neusje)
  • Otrivin Baby Zoutoplossing Monodose is ook een isotone zoutoplossing, vergelijkbaar met de Otrivin Baby Zoutoplossing Neusspray. De verpakking bevat in dit geval 18 handige en hygiënische kleine flesjes (steriel, zonder bewaarmiddelen)

 • Stap 2

  - het neusje schoonmaken

  Nadat het slijm in het neusje wat dunner en zachter is geworden, kun je het makkelijk verwijderen. Gebruik Otrivin Baby Aspirator Neusjesreiniger, een speciaal apparaatje dat het neusje van je baby zachtjes reinigt door het slijm uit de verstopte neusgaatjes te verwijderen. Het is eenvoudig, veilig en hygiënisch in gebruik. 1 verpakking Neusjesreiniger bevat 2 soepele Wegwerpdopjes. Extra neusdopjes zijn apart verkrijgbaar in een navulverpakking met 8 stuks (Otrivin Baby Aspirator Wegwerpdopjes).

  Deze 2 stappen helpen je kindje telkens wanneer hij/zij een verstopt neusje heeft. Met een schoon neusje wordt ademen, eten en slapen makkelijker, en zal iedereen in huis zich een stuk beter voelen.

Wat wij aanraden

Wat veroorzaakt een verstopt neusje

Verkoudheid is de voornaamste reden. Omdat baby’s nog niet genoeg weerstand opgebouwd hebben tegen de virussen die verkoudheid veroorzaken, worden ze vooral in het eerste jaar vaak verkouden. Maar goed nieuws, meestal verdwijnt de verkoudheid binnen 1 of 2 weken vanzelf.

Wanneer je kindje ook (hoge) koorts heeft, minder eet dan normaal of veel hoest, kan dit wijzen op griep. Andere symptomen zijn braken of diarree. In alle gevallen is het raadzaam om onmiddellijk contact met een arts op te nemen.

Een andere reden voor een verstopt neusje kan zijn dat je kindje bijvoorbeeld geregeld (sigaretten) rook, dampen of stof inademt. Het kan ook zijn dat er melk in het gevoelige neusje komt, dat gaat namelijk irriteren en kan leiden tot veelvuldig niezen. Niet omdat je kindje ziek is, maar omdat het lichaam probeert om het neusje te reinigen.

Otrivin Baby Aspirator Neusjesreiniger

 • Plaats het soepele dopje (A) op het apparaat (B).
 • Breng het mondstuk (C) in de mond en het neusdopje (A) in één van de neusgaten van de baby.
 • Zuig zachtjes het slijm uit het neusje, wat opgevangen wordt in het dopje met filter.
 • Indien nodig kan je, tussen 2 aspiraties in, het slijm in een zakdoekje doen door op het mondstuk te blazen.
 • Doe hetzelfde met het andere neusgat.
 • Verwijder het gebruikte neusdopje.

Meer informatie over het zorgen voor je baby’s neusje vind je onder de FAQ.


Wat is het verschil tussen verkoudheid en griep?
Waarom wordt mijn kind zo vaak verkouden?
Mijn kind is verkouden, wat werkt het beste?
Kunnen kinderen een allergie krijgen?
Is een allergie genetisch bepaald?
Wat veroorzaakt een bijholteontsteking?
Kan Otrivin gebruikt worden door kinderen?
Zijn er Otrivin producten voor baby’s?